Mixed Martial Arts (MMA) - SportivaLife Valkenswaard

Mixed Martial Arts (MMA)

Mixed Martial Arts, meestal afgekort tot MMA, (en Engels voor: gemengde gevechtskunsten) is een sport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten, zoals worstelen (grappling), judo, kickboksen, muay thai, boksen en jiujitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht.

In onze lessen besteden we aandacht aan techniek, conditie, reactiesnelheid, kracht. Na voldoende training kan er deelgenomen worden aan wedstrijden startend als beginners.

 

Deelname uitsluitend 16 jaar en ouder!

In wedstrijdvorm is van een echt vrij gevecht nooit sprake in MMA. Als buitengewoon gevaarlijk bekendstaande handelingen zijn verboden. Per MMA bond verschilt de lijst met onreglementaire technieken op bepaalde punten. Dit heeft vaak te maken met nationale regelgeving. Veelal hebben de deelnemers zich in hun eigen discipline langdurig bekwaamd en zien een uitdaging in het treffen met vechters uit andere disciplines.

Er zijn diverse varianten van Mixed Martial Arts en verschillende organisaties, ieder met zijn eigen kenmerken en regels, waaronder free fight (het vrije gevecht), vale tudo (Braziliaans Mixed Martial Arts) en cage fight (kooigevecht).

Voor wie is MMA bedoelt?
Iedereen met kennis van de sport en de motivatie dit te gaan doen. Dit is geen sport voor 1x per week 3x trainen is wel een pré!

Bereid je voor op MMA
Sportbroek en shirt meenemen liefst ook slippers meenemen. Een handdoek en bidon zijn niet overbodig. Vooral doorzettingsvermogen is vereist.

Benieuwd naar MMA?
Klik hier voor een gratis proefles, we starten weer vanaf 8 personen.

 

Ben je overtuigd?

SportivaLife heeft aantrekkelijke pakketten en prijzen voor iedereen. Al onze abonnementen zijn all-in, zodat je altijd van al het beste van SportivaLife kunt profiteren.

Bekijk onze abonnementen

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste aanbiedingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!